12 Νοε 2009

Πραγματοποίηση του σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Αγωγής Υγείας

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 9/11, με μεγάλη επιτυχία, το σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στο Γυμνάσιο Γαυρίου με θέμα: "Οι καινοτόμες δράσεις της Αγωγής για το Περιβάλλον και την Υγεία".
Οι εκπαιδευτικοί της Άνδρου (τόσο της Β/θμιας όσο και της Α/θμιας εκπαίδευσης) ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν ώστε να γίνουν επικοδομητικές συζητήσεις και να αναπτυχθούν προβληματισμοί γύρω από το θέμα του Περιβάλλοντος και της Αειφόρου Ανάπτυξης.



Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε επίσης παρουσιάσεις γύρω από τα Περιβαλλοντικά προγράμματα και τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που μπορούν να εκπονηθούν στα σχολεία, τρόπους ενεργοποίησης των μαθητών καθώς και μερικά πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια βιωματικού χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Σπαρτινού (υπεύθυνη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας εκπαίδευσης), τον κ. Ζερλέντη (υπεύθυνο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Β/θμιας) καθώς και τον κ. Χατζηπαρασκευαϊδη (υπεύθυνο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας εκπαίδευσης) για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που μας έδωσαν καθώς και για τον χρόνο που διέθεσαν για να επισκεφθούν το νησί μας.