27 Νοε 2009

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Η 27η Νοέμβρη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας αυτής το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (www.theatroedu.gr) πρότεινε την διεξαγωγή εκδηλώσεων στα σχολεία.
Καθώς στο σχολείο μας λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια θεατρική ομάδα, τα μέλη της πήραν την πρωτοβουλία και οργάνωσαν χθες ένα μικρό θεατρικό δρώμενο στον προάυλιο χώρο, με τη συμμετοχή μαθητών από διάφορες τάξεις.
Τα παιδιά συμμετείχαν στο πολύ γνωστό θεατρικό παιχνίδι "καθρέφτες" με πολύ κέφι και ζωντάνια... όπως φανερώνει και ο φωτογραφικός φακός !






25 Νοε 2009

Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Λυκείου αγωνίζεται αύριο στην Τήνο

Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Λυκείου Γαυρίου, συμμετέχοντας στο σχολικό πρωτάθλημα του Ν. Κυκλάδων, αγωνίζεται αύριο στην Τήνο με την αντίστοιχη ομάδα του Γενικού Λυκείου Μυκόνου. Σημειώνουμε ότι την περασμένη εβδομάδα προηγήθηκε ένας συγκλονιστικός αγώνας στην Μεσσαριά με την ομάδα του ΕΠΑΛ Χώρας Άνδρου στον οποίο η ομάδα μας νίκησε στην παράταση.
Συνοδός και προπονητής της ομάδας μπάσκετ είναι ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Χρήστος Ζιώγας, ο οποίος ανέλαβε με πολύ χαρά την οργάνωση των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου (Γυμνασίου και Λυκείου) και την συμμετοχή μας στα σχολικά πρωταθλήματα καλύπτοντας το κενό του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα και να επιστρέψουν νικητές !!!

19 Νοε 2009

Η επέτειος της 17ης Νοέμβρη 1973

Την περασμένη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια απλή αλλά και συγκινητική γιορτή για την επέτειο της εξέργεσης των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973, ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.
Με συμμετοχή μαθητών από διάφορες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, τα παιδιά με ποίηματα, πεζά και τραγούδια μας ταξίδεψαν σ' εκείνες τις μέρες του Νοεμβρίου που έμελλαν να αλλάξουν (... ενάντια σε όλες τις προβλέψεις) την ροή της ιστορίας στην χώρα μας.
Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τις συναδέλφους Ευαγγελία Καγκαρά και Σοφία Πισκοπάνη για την επιμέλεια της υπέροχης αυτής γιορτής.


12 Νοε 2009

Πραγματοποίηση του σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Αγωγής Υγείας

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 9/11, με μεγάλη επιτυχία, το σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στο Γυμνάσιο Γαυρίου με θέμα: "Οι καινοτόμες δράσεις της Αγωγής για το Περιβάλλον και την Υγεία".
Οι εκπαιδευτικοί της Άνδρου (τόσο της Β/θμιας όσο και της Α/θμιας εκπαίδευσης) ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν ώστε να γίνουν επικοδομητικές συζητήσεις και να αναπτυχθούν προβληματισμοί γύρω από το θέμα του Περιβάλλοντος και της Αειφόρου Ανάπτυξης.



Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε επίσης παρουσιάσεις γύρω από τα Περιβαλλοντικά προγράμματα και τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που μπορούν να εκπονηθούν στα σχολεία, τρόπους ενεργοποίησης των μαθητών καθώς και μερικά πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια βιωματικού χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Σπαρτινού (υπεύθυνη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας εκπαίδευσης), τον κ. Ζερλέντη (υπεύθυνο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Β/θμιας) καθώς και τον κ. Χατζηπαρασκευαϊδη (υπεύθυνο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας εκπαίδευσης) για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που μας έδωσαν καθώς και για τον χρόνο που διέθεσαν για να επισκεφθούν το νησί μας.

9 Νοε 2009

Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών της Άνδρου

Αύριο, Τρίτη 10/11/09, έχει προγραμματιστεί και θα γίνει Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τα μέλη της Άνδρου. Η συνέλευση θα πραγματοποιθεί στις 18.30 μμ, στο Γυμνάσιο Γαυρίου.

8 Νοε 2009

Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Αγωγής Υγείας στην Άνδρο

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης B/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων σε συνεργασία με το αντίστοιχο τήμα της Α/θμιας Εκπ/σης διοργανώνουν σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στο σχολείο μας, Γυμνάσιο Γαυρίου, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 με θέμα: "Οι καινοτόμες δράσεις της Αγωγής για το Περιβάλλον και την Υγεία".
Στόχος του σεμιναρίου είναι η πληρέστερη ενημέρωση όσο αφορά το θεσμικό πλαίσιο και τις παιδαγωγικές μεθόδους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Αγωγής Υγείας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Γαυρίου από 17.00 - 21.00 μ.μ. Σε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και ενημερωτικό υλικό.