26 Μαΐ 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΛ ΓΑΥΡΙΟΥ

Kαλημέρα, 

είμαι η Παρασκευή Μαρκή, ΠΕ04.02 και υπηρετώ ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας  κέρδισε μια πολύτιμη πρωτιά στο διαγωνισμό «ο Γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις».

Τα παιδιά, αλλά και η τοπική κοινότητα, αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη διαδικασία, αλλά φυσικά και το θαυμάσιο αποτέλεσμα!

Θα θέλαμε να δείτε το παρακάτω κείμενο  που είναι αναρτημένο στη σελίδα ¨τα αστεράκια του Γαυρίου Άνδρου" για τα θέματα του σχολείου  μας.

…..805 μαθητές από 54 γυμνάσια και δημοτικά της Ελλάδας έκαναν τον γύρο του κόσμου σε 80… ερωτήσεις.
…ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ !!!!!
η Άμπρα Αλντερβίσι μαθήτρια του σχολείου μας με το ψευδώνυμο “Ambra”, πήρε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» διοργάνωσης του WWF Ελλάς
Αναδείχθηκε 1η νικήτρια, πετυχαίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία και νέο ρεκόρ (6.200 πόντους) παιχνιδιού - συγχαρητήρια για την επιτυχία της!
Καθηγήτριά της αλλά και ψυχή όλης της ομάδας είναι η κα Παρασκευή Μακρή ΠΕ04.02 στο πρόσωπο της οποίας οι μικροί μας μαθητές βρήκαν όχι μόνο την δασκάλα αλλά και την «φίλη» οδηγό στο ιντερνετικό παιχνίδι μάθησης.
Το συμβολικό δώρο για την κατάκτηση της 1ης θέσης, είναι μια action camera !!! αλλά και οι υπόλοιποι κέρδισαν μοναδικές γνώσεις και τη χαρά της συμμετοχής τους.
Μελλοντικά θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις της μαθήτριας σας και 1ης νικήτριας του Πανελληνίου Διαγωνισμού, από τη στιγμή παραλαβής του δώρου ή κάποιες από τις καλοκαιρινές υποβρύχιες λήψεις της!
Από το σχολείο μας συμμετείχαν 28 μαθητές από την α΄και την β΄ γυμνασίου και ασχολήθηκαν με την κα Μαρκή σε 13 ομάδες
Για μια εβδομάδα, από τις 8 ως τις 12 Μαΐου, το WWF Ελλάς διοργάνωσε τον 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό . Μέσα από ένα διασκεδαστικό, ψηφιακό, εκπαιδευτικό ταξίδι, μαθητές από όλη τη χώρα κλήθηκαν σε έναν διαγωνισμό γνώσεων για τη φύση της Ελλάδας.
Αντλώντας πληροφορία από το Οικοσκόπιο - την πρότυπη χαρτογραφική εφαρμογή του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον και εξελίσσοντας το oikoskopio kids , που προσφέρει σε τη βασική εξοικείωση με περιβαλλοντικές έννοιες, εικόνες και ήχους, το νέο αυτό παιχνίδι συμπληρώνει τις ψηφιακές–εκπαιδευτικές πλατφόρμες που το WWF διαθέτει δωρεάν στο ευρύ κοινό.
Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ως προς την καταλληλότητα του περιεχομένου του.
Από πλευράς του WWF Ελλάς δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια αλλά και την προτροπή να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο γνώσεων και άμιλλας που έχουμε ήδη καλλιεργήσει στο σχολείο μας !
Μπράβο – μπράβο και πάλι μπράβο στα μικρά μας αστεράκια και την καθηγήτρια τους κα Β. Μακρή – είναι τιμή για το σχολείο μας αλλά και για το νησί μας !!
Εύα Βλάμη
το link του κειμένου που όμως λειτουργεί σε περιβάλλον  facebook είναι το εξής :