6 Ιουν 2018

Τιμητική Διάκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό 'Νεοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον'

Εδώ: Το βραβευμένο 'Το Χταποδάκι' με το σύντομο άρθρο στα Αγγλικά στην κατηγορία '11-14 Φωτογραφία', όπως υποβλήθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό

Την Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διεθνή Διαγωνισμού 'Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον' στον οποίο το σχολείο μας είχε διακριθεί ανάμεσα στους 10, με φωτογραφία και σύντομο άρθρο, με τίτλο:
'Σώσε το Χταποδάκι' στην κατηγορία '11-14 Φωτογραφία'
Έχουμε την τιμή και την χαρά να ανακοινώσουμε πως αποκομίσαμε: 
'Τιμητική Διάκριση' Ως φωτογραφία Καμπάνιας
μετά την 1 θέση, 
κατηγορία '11-14 Φωτογραφία'.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διεθνή κριτική επιτροπή 'Young Reporters for The Environment', η οποία συνεδρίασε στην έδρα του Οργανισμού, Κοπεγχάγη, Δανία, για το έργο τους. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν ανακοινώνουν ότι ελαβαν 178 συμμετοχές από 30 χώρες, τη μεγαλύτερη ως τώρα συμμετοχή στο Διαγωνισμό. Οι βραβευμένες συμμετοχές, ως επιβράβευση, θα δημοσιευθούν στην
HuffingtonPostKids.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ Ευάγγελο Λουκίσα απο το androsfilm για τη γενναιοδωρία του και τη συνεισφορά του στην προσπάθεια μας, ο οποίος, με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία που διαθέτει, μας βοήθησε να φτάσουμε σε μια τόσο δυνατή φωτογραφία που κατάφερε να συγκινήσει τόσο την Ελλάδα όσο και τον κόσμο, αποσπώντας σημαντικότατα βραβεία. 

Αξίζει να διαβάσετε το μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές μας, Στέλλα Πετράκη, Μιχαέλα Συρίγου, Βάσω Λεμπέση, Ειρήνη Μαρίνη, Νάσος Παναγιωτόπουλος, με το 'Χταποδάκι' τους.  


ΣΩΣΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ
Ποιός ζει στη θάλασσα μεσ΄τα σκουπίδια..?
Το χταποδάκι!!!!
Η ρύπανση που μαστίζει τις ακτές αλλά και το ηπειρωτικό μέρος του νησιού μας επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή μας. Δραστικά μέτρα πρέπει να παρθούν άμεσα από όλους μας. Ζωντανό παραδειγμα συλλογικής δράσης στην προσπάθεια απορρύπανσης των παραλιών αποτελεί η εξόρμηση εθελοντών της Άνδρου στις αρχές Μαρτίου στην βορεινή παραλία του Ατενίου, η οποία λόγω θέσης συγκεντρώνει ό,τι η θάλασσα φέρνει. Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η συλλογή από την παραλία 1 τόνου ακατάλληλων υλικών, τα οποία, αφού μετατράπηκαν σε έργο τέχνης, ένα τεράστιο χταπόδι, απορρίφθηκαν κατάλληλα. Μετά από κάλεσμα του My Blue Ocean και της ΜΚΟ AndrosRoutes, μαθητές του Γυμνασίου Γαυρίου και κάτοικοι της Άνδρου κινητοποιήθηκαν για να υλοποιηθεί η δράση. Η αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία  μεταξύ των εθελοντών αποτέλεσε μια δυνατή γροθιά που αντιμετώπισε τον κοινό εχθρό, όχι τα σκουπίδια, αλλά την νοοτροπία γύρω από αυτά. Ένα συλλογικό πικνίκ ολοκλήρωσε τη μέρα με υπέρλαμπρα χαμόγελα!



Η Συντονίστρια του Προγράμματος
Μελισή Παρασκευή