Τη Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ  του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου διαθέτει σήμερα πάνω από 4.500 τίτλους βιβλίων, καθώς και μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών DVD και βιντεοκασετών. Επίσης διαθέτει οπτικοακουστικά μέσα (υπολογιστή, video, CD-Player) για την περαιτέρω υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μέσα σε ένα χώρο ευχάριστο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 30 άτομα οι μαθητές μπορούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να βοηθηθούν και να αντλήσουν πληροφορίες για μαθητικές εργασίες καθώς και να παρακολουθήσουν παραδόσεις μαθημάτων ή παρουσιάσεις εργασιών. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί και σαν αναγνωστήριο και μπορεί να εξυπηρετήσει και τους κατοίκους της περιοχής εκτός από το μαθητικό πληθυσμό.

Οι συλλογές βιβλίων της είναι αντιπροσωπευτικές για όλους τους κλάδους επιστημών και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, τόσο για την καθημερινή τους εργασία, όσο και για πιο ειδικές παρουσιάσεις.


Εκτός από τις συλλογές γενικών γνώσεων, όπως εγκυκλοπαίδειες, λεξικά (ξενόγλωσσα ή ελληνικά), υπάρχει ικανός αριθμός βιβλίων για κάθε θεματική ενότητα.
Υπάρχουν βιβλία λογοτεχνίας και ποίησης (ελληνικής και ξένης), αρχαίας και νέας ελληνικής γραμματείας, φιλοσοφίας, ιστορίας, θεάτρου, κοινωνικής ανθρωπολογίας, γλωσσολογίας, παιδαγωγικά, βιβλιοθηκονομίας, μουσικής και κινηματογράφου, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, μουσειακές συλλογές, βιβλία τέχνης, ξενόγλωσσα, βιβλία φυσικών επιστημών, μαθηματικών, βιολογίας, τεχνολογίας, γεωγραφίας, πληροφορικής, οικονομικών και πολιτικών επιστημών και πολλά άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά, σε ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Επικοινωνία
Τηλ / Fax : 22820 71488
E-mail: library@gym-gavriou.kyk.sch.gr