18 Ιαν 2010

Οι πρόβες της θεατρικής ομάδας

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η θεατρική ομάδα του σχολείου μας προετοιμάζει το θεατρικό έργο "Το αγόρι με τη βαλίτσα" του Μάικλ Κένι (σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου).

Το έργο αγγίζει με μοναδική ευαισθησία, ποίηση αλλά και χιούμορ, ένα θέμα σύγχρονο και καίριο: τα παιδιά που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, τα παιδιά πρόσφυγες.
Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια ενός παιδιού αναγκάζεται να μεταναστεύσει εξαιτίας του πολέμου. Σχεδιάζουν να πάνε στην πόλη που ζει και δουλεύει ο μεγαλύτερος γιος. Τα χρήματα τους δε φτάνουν για να εξαγοράσουν την δική τους διάσωση κι έτσι οι δύο γονείς στέλνουν μόνο του το μικρό τους γιο. Το έργο είναι η περιπέτεια του Ναζ και της φίλης τους που προσπαθούν να βρουν ασφαλές έδαφος και μια καλύτερη ζωή. Τελικά, η πραγματικότητα είναι πάντα διαφορετική.

Ένα έργο αφιερωμένο στους μετανάστες και κυρίως τα παιδιά τους.

Οι πρόβες της ομάδας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Μερικές φωτογραφίες από τις πρόβες στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου...


Η θεατρική ομάδα αποτελείται από 12 μαθητές και μαθήτριες από διάφορες τάξεις του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν οι:
Ειρήνη Ντούση (Α' Λυκείου), Κετιόνα Μπαρούτη, Μαρία Χρυσαφογιώργου, Ηλίας Ανδρέου, Γιώργος Πέτσας (γ΄Γυμνασίου), Σοφία Ζουμή, Ντοράλντα Κιοράϊ, Αλεξάνδρα Σαντούκα-Μπασάκου (β΄Γυμνασίου), Ελένη Λουκίσσα, Κατερίνα Σπύρο, Πάολα Στάλμαν, Γρηγόρης Μακρής (α΄Γυμνασίου).
Θα αναφέρουμε για άλλη μια φορά τους καθηγητές Ειρήνη Παπακώστα και Δημήτρη Μαυρέα που αφιερώνουν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο στον συντονισμό της ομάδας και στην σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης.

Ευχόμαστε σε όλη την ομάδα καλή συνέχεια στην προετοιμασία της παράστασης και θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από τις πρόβες...