9 Απρ 2011

Οι περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου στην Καλαμάτα

Στις 6 με 8 Απριλίου οι μαθητές της β΄ και της γ΄ γυμνασίου που συμμετέχουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Υδρούσα ή αν-Υδρούσα;" και "Μην πετάξεις τίποτα" επισκέφτηκαν την Καλαμάτα και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που βρίσκεται εκεί. Την Πέμπτη παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα "Πολυλίμνιο: εκεί που το βουνό θυμίζει καλοκαίρι" που μας έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τους μαγευτικούς καταρράκτες της περιοχής και να συμμετάσχουμε σε ένα κυνήγι των θησαυρών της φύσης. Την Παρασκευή παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα "Ο κύκλος των χαμένων υλικών" που μας έδωσε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στους δρόμους της Καλαμάτας καταγράφωντας σκουπίδια και να κάνουμε ποδήλατο καταλήγωντας σε ένα σουπερμάρκετ όπου διερευνήσαμε τις συνήθειες των πολιτών και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσως τους οι συσκευασίες μιας χρήσης.


Πέρα από αυτά επισκεφτήκαμε τις πηγές του Πάμισου στον Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας, είδαμε έργα σύγχρονης τέχνης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, κάναμε βόλτες στην πόλη της Καλαμάτας, φάγαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε και παρακολουθησαμε την παράσταση "Καβγάδες στην Κοτζιά" του Κάρλο Γκολντόνι την οποία καταχειροκροτήσαμε.

Ευχαριστούμε τη Σίσσυ, την Ελένη και την Αθηνά από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για όλα και τους χρωστάμε μια βόλτα ανάποδα στην Άνδρο.

Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες από την εκδρομή. Όσοι θέλουν να δουν περισσότερες ας επισκεφτούν την παρακάτω ιστοσελίδα: http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001664059569&sk=wall