19 Μαρ 2010

Πάμε εκδρομή !

Αυτή την εβδομάδα οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου μας βρίσκονται σε εκδρομές: η Γ΄Λυκείου στην πενθήμερή της στην Κρήτη, η Α΄και η Β΄Λυκείου στον Όλυμπο και στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του περιβαλλοντικού τους προγράμματος, η γ΄γυμνασίου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και στην Πάτρα πάλι στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούν.

Καθώς οι εκδρομές βρίσκονται σε εξέλιξη ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιστροφή. Για το πώς πέρασαν θα σας ενημερώσουμε με νεότερες αναρτήσεις.

Επειδή λοιπόν λείπουν αρκετοί μαθητές αλλά και αρκετοί συνοδοί καθηγητές, χθες 18 Μαρτίου οι δύο μικρές τάξεις η α΄και η β΄γυμνασίου πήγαμε εκδρομή... στο προαύλιο του σχολείου.
Δεν πήγαμε τόσο μακριά επειδή βαριόμασταν να μετακινηθούμε, αλλά επειδή στο προαύλιο του σχολείου μας είχαμε έναν τεράστιο χώρο για να παίξουμε παιχνίδια, παιχνίδια που έπαιζαν παλιά αλλά και συνεχίζουν να παίζουν τα παιδιά για να διασκεδάζουν, παιχνίδια που δεν είχαν σχέση με την τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πολλές φορές δε χρειάζονταν ούτε καν μπάλα παρά μόνο κέφι, φαντασία και όρεξη.

Παίξαμε λοιπόν κεραμιδάκια, αμπάριζα, μαντηλάκι, μήλα. Τραβήξαμε φωτογραφίες από τα παιχνίδι που διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι.






Η α΄γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας έχει ήδη αναλάβει ομαδική εργασία για τα παραδοσιακά παιχνίδια γι' αυτό θα επανέλθουμε στο θέμα μετά τις πασχαλινές διακοπές.