6 Ιουν 2010

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σήμερα 5 Ιουνίου ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), γιορτάζει το εν λόγω γεγονός για πάνω από 35 χρόνια. Σκοπός του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη.

Το φετεινό θέμα που επέλεξε η UNEP είναι «Πολλά Είδη, ένας Πλανήτης, ένα Μέλλον», με αφορμή το έτος 2010 που ονομάστηκε «Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας».

Η χώρα που φιλοξενεί φέτος επίσημα τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η Ρουάντα, η οποία είναι γνωστή για την μεγάλη βιοποικιλότητα της και τις «πράσινες» πολιτικές της.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται ακριβώς λίγους μήνες μετά την αποτυχία της Συνόδου της Κοπεγχάγης και λίγο πριν τη νέα Σύνοδο στο Κανκούν του Μεξικό για την Κλιματική Αλλαγή. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη προειδοποιεί ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές, ώστε να βελτιωθούν τα παλιά σχέδια ανάπτυξης και να γίνει μια μετάβαση σε μια εποχή περισσότερο «πράσινη», η οποία θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάκαμψη.

Είναι ανάγκη ο κόσμος να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση. Η Γη αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, γι αυτό επιβάλλεται η υπογραφή μιας παγκόσμιας δεσμευτικής συμφωνίας, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία του πλανήτη.

Πηγή : Econews

Σχετικές ιστοσελίδες:
United Nations Environment Programme
WWF
Greenpeace