3 Μαΐ 2011

Ένα θεατρικό πάρτυ

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς πιστεύαμε ότι η θεατρική ομάδα του σχολείου μας γίνεται φέτος 5 χρονών αλλά στην πορεία ανακαλύψαμε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. Μόνο φέτος με 21 μαθητές και 2 καθηγητές είναι 370 χρονών, αν προσθέσαμε σωστά τις ηλικίες μας. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν κρίμα η εμπειρία τόσων χρόνων να πάει χαμένη και αποφασίσαμε να την αξιοποιήσουμε.


Μέσα από μια σειρά θεατρικών παιχνιδιών και αυτοσχεδιασμών που βασίστηκαν στο να μοιραστούμε τις ιστορίες μας διαμορφώθηκε η ιδέα για το έργο μας που θέλαμε να έχει από όλα… γέλιο, ανατροπές, δραματικές στιγμές, μουσική, χορό… και να μιλάει για όλα όσα απασχολούν τους εφήβους… τον έρωτα, τη φιλία, τους μεγάλους, το σχολείο, τα πάρτυ…


Βρέθηκε έτσι ένα έργο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις ανάγκες μας που νομίζουμε όμως ότι δεν αφορά μόνο εμάς. Το κείμενο της παράστασης είναι κυρίως δημιούργημα των υπεύθυνων καθηγητών της θεατρικής ομάδας, Βούλας Βαφάκου και Δημήτρη Μαυρέα, αλλά προέκυψε σταδιακά μέσα από τις πρόβες και τις δοκιμές των μαθητών και ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά, αν έχουμε κέφι, χρόνο και συνεργασία θα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω, να γράψουν περισσότερο το κείμενο οι ίδιοι οι μαθητές.



Με μεγάλη μας λοιπόν χαρά σας προσκαλούμε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στις 9μ.μ. στο Κινηματοθέατρο της Χώρας Άνδρου να παρακολουθήσετε την παράστασή μας.

Το πρωί της προηγούμενης μέρας, την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, τελευταία μέρα με μάθημα στο σχολείο πριν τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, στον ίδιο χώρο θα δοθεί ακόμα μια παράσταση ειδικά για τους μαθητές του σχολείου μας.



Η Λένα, ο Μάκης, η Ξένια, ο Τάκης και η Ζένια, μαθητές της πρώτης γυμνασίου, ανακαλύπτουν ότι δεν έλαβαν πρόσκληση για το πάρτυ του Μιχάλη γι’ αυτό και αποφασίζουν να πάνε ακάλεστοι. Το πάρτυ όμως δεν κινδυνεύει από αυτούς… Με αφορμή το πάρτυ καλεσμένοι και ακάλεστοι έφηβοι ανακατεύουν τις ιστορίες τους αναζητώντας όσα τους ενώνουν και όσα τους χωρίζουν.


η συνέχεια στη θεατρική σκηνή